Pun Mjesec u Raku svoje najsnažnije djelovanje ispoljit će 12. 01. u 12. 34. Pun Mjesec će biti na 22. stupnju Raka.

300×250 centar text-39

Ovog puta Mjesec će biti u dvostrukom kvadratu, s Uranom u Ovnu i s Jupiterom u Vagi. Jaka uzbuđenja, nemir, napetost kao i događanja koja zahtijevaju puno truda da bi se kontrolirala. Prenaglašene i pretjerane emocije, koje će ovog puta najviše osjetiti kardinalni znaci. Prije svega oni koji su rođeni oko 10., 11., 12., 13. srpnja, kao i oni koji su rođeni ovih dana, oko 12. 01. Ne ulazite u nove stvari i rizik, a ako se dogode promjene, nešto prije 12.og, nastojte reagirati što više trezveno i mirno i što više se kontrolirajte.

Kod nekih će biti burnih dana već prije Punog Mjeseca, kada će se dogoditi neke neočekivane promjene, koje će potaknuti osjećaje, nemir, napetost, isčekivanje i nervozu, pa u narednim danima najviše kod kardinalnih znakova treće dekade, rođenih u znaku Raka, Jarca, ali i Ovna, travanjskih rođenih oko 9.-13. i Vaga rođenih oko 10.-13.10. Vagama pomaže Jupiter, te ako izbjegnete pretjerivanja, neumjerenosti, vi ćete bolje proći od ostalih.

Utjecaj Punog Mjeseca će osjetiti u većoj mjeri i osobe koje imaju podznak u Lavu i Vodenjaku. Uznemirenost i neočekivana događanja mogu krenuti već od 9., pa da se intenzitet poveća u narednim danima za vrijeme djelovanja Punog Mjeseca.

Ono što je značajno i što bi najbolje bilo je da izbjegavate inat i težnju da nešto na silu učinite, ili da uđete u neku neizvjesnost ili rizik. To se najviše odnosi na travanjske Ovnove rođene 9.-13. Ne ulazite naglo, nepromišljeno u nešto, ne pružajte otpor i ne reagirajte užurbano. Izbjegavajte neizvjesnost.

Inat je sada nešto što bi samo potaknulo neugodnosti. Srljanje može dovesti do nezgoda, neugodnosti, a kod nekih i nesreća. Zato bi bilo dobro da od 11. poslije podne, do 12. navečer budete pasivni, što više opušteni. Više se odmarajte se i ne poduzimate promjene i novine. Ako trebate nešto završiti ili korigirati, to učinite 10. i 11. do 15. 35 sati.

Posebno će se osjećeti utjecaj Punog Mjeseca od 11. 01. u 15:34., pa do 16:40, 12. 01.

Emocije su uvijek više naglašene, kada je Mjesec u Raku, a naročito kada on raste i ulazi u fazu Punog Mjeseca. Tada osobne stvari i obiteljska događanja postaju važna i njima se pristupa s puno emocija. Što ste ih više u stanju kontrolirati to bolje, jer pod utjecajem Punog Mjeseca one lako izmaknu kontroli, posebno u prijepodnevnim satima, između 10-13 h, 12. 01. Tada će kulminacija emocija biti najveća. Tada može lako doći do povećane napetosti, uzbuđenja i nemira, uznemirenosti, koja vas može uvesti u nepromišljene postupke i promjene. Emotivno pretjerivanje, neumjerenost i ponos mogu dovesti do postupaka koji nisu promišljeni i vuku u konflikte i gubitke.

AdSense 300×250 left text-20

Veliki križ na nebu formira Uran, Sunce, Mjesec i Jupiter. Kardinalni znaci su zahvaćeni, a oni su poznati po tome da su aktivni. Ovoga puta nije preporučljivo da budu aktivni i da ulaze u suprotstavljanja i konflikte, jer oni mogu imati nepovoljne posljedice. Umjesto toga pokušajte biti smireni, strpljivi, spremni na različitosti, spremni da se može i nešto neočekivano događati. Ne reagirajte na to naglo i neumjereno, nepromišljeno i izbjeći ćete neugodnosti. Ako ste u mogućnosti, povucite se, osamite, a ako ne- povucite se u sebe. Na reakacije drugih nastojite reagirate što možete više mirno i sabrano, bez otpora i inata.

Posebno je važno da pokušate uskladiti obiteljske i profesionalne stvari, da pomirite različite potrebe. Obitelj i partnerstvo su ti koji bi sada trebali doći u prvi plan, jer je Pun Mjesec u Raku daje naglasak na obitelji, dom ili pomaganje i zaštitu drugih.  Emocije će dominirati.

Osjećaji se teže kontroliraju kada je Pun Mjesec u Raku, ali ako ih ne možete kontrolirati, gledajte da što manje padate pod utjecaj drugih i izbjegavajte negativne osjećaje. Isto, tako sjećanja na prošla vremena i događaje – izbjegavate.

Ako ste prethodnih dana bili aktivi i uspjeli završiti ono što ste počeli, onda je to dobro. 11.og u kasnim poslijepodnevnim satima treba smanjiti tempo i odmarajte i opuštajte se što više. Nesanica je moguća, ali uz smirujuću glazbu, uz zvuke i mirise koji opuštaju (mirise lavande, metvice, majčine dušice itd). Kupanje također može donijeti opuštanje, voda je ta kojoj možete “predati” svoja negativna osjećanja, ako se budu pojavila.

Kako bi se bolje osjećali, dobro je koristiti hranu toplu i čvrstu, koja isušuje tekućinu. Pijte manje vode i tekućine, zbog utjecaja vode na organizam kada je Pun Mjesec. Ne opterećujte trbuh, jer Mjesec u Raku može utjecati nepovoljno na trbuh, posebno želudac. Izbjegavajte pretjerivanja u hrani, piću i u osjećajima.

Izbjegavajte gužvu, mogućnost da upijate utjecaje drugih, jer Rak je vezan za masu, za kolektivno nesvjesno, te kao spužva možete upiti negativne utjecaje drugih.

Responsive text-38

Osjećaj sigurnosti je bitan kada je Mjesec u Raku, dobro je biti na sigurnom mjestu, s ljudima u koje imate povjerenje. Ako osjetite da su drugi uznemireni ili pod utjecajem jakih negativnih emocija, budite pažljivi s njima i nastojte ih smiriti, a nikako ne iritirati. Dobro bi bilo da izbjegavate i alkohol, jer on može nepovoljno djelovati na osjećaje, pojačati i onemogućiti kontrolu. Kod osjetljivih osoba i psihički bolesnih ljudi, može doći do ekscesa, kojih za vrijeme Punog Mjeseca ima više. Da spriječimo to, ne treba izazivati ​​nevolje, već nastojati da ovaj dan živite što mirnije možete. Nastojite poticati kod sebe smirenost i pozitivne emocije, prihvatiti nešto onakvo kakvo jest, jer nije vrijeme za otpor i suprostavljanje. Odlučnost usmjerite na želju i trud da pomirite suprotnosti osjećaja i razuma. Pri tome koristite i tehnike koje provjereno pomažu poput meditacije, tapkanja, disanja i sve ono što vas smiruje, ali ne iziskuje korištenje fizičke energije.

U sljedećim danima, već od 13. i 14.01., Mjesec će biti u Lavu i donijeti nam mogućnost da se više radujemo, volimo i zabavljamo te uživamo u nečemu što će nam poboljšati raspoloženje i usrećiti nas!

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović