Responsive text-38

Intimnost svaku osobu stavlja u poziciju velike ranjivosti. S ljubavlju i povjerenjem, mogu se izbjeći najdublje tjeskobe i nevolje. Dok je nekima prirodno obvezati se, npr. osobama rođenim u znaku Raka i Vodenjaka, Ovan voli zadržati svoj prostor. Čitajte dalje kako bi saznali što u vama budi strah kod intimnosti i kako se nositi s nedoumicama koje imate u svom umu o sebi u vezi.

Ovan (21 ožujka – 19 travanj)

Vi ste odlučili raditi stvari svoj vlastiti način. Ta iskra suvereniteta unutar vas je jaka i bojite se gubitka u odnosima. Budući da možete tako dobro sami voditi brigu o vlastitim stvarima, ponekad se povlačite i ne dajete drugima na znanje koliko ih zapravo trebate. Prakticiranje umijeća davanja i uzimanja ključ je za održavanje ravnoteže u odnosu. Isto tako, pazite da ne tražite previše, prerano.

Bik (20. travanj –20. svibanj)

Kada se vi obvežete, znate da je to za ozbiljno. Zato vam je potrebno vrijeme za odabir prave osobe. Međutim, vi želite da stvari ostanu uvijek iste u odnosu i tvrdoglavo se opirete promjenama. Strah od napuštanja svoje udobne rutine je vaša najveća prepreka u intimnosti – stanje koje zahtjeva stalni rast. Morate vjerovati da je promjena dobra i prigrliti je raširenih ruku, kako bi ljubav mogla cvjetati.

Blizanci (21. svibnja – 20. lipnja)

Vi imate tendenciju puno okolo lepršati, nikad ne dovoljno dugo na istom mjestu da se uspostavite duboko ukorijenjene veze. Strah od dosade drži vas na površini stvari i nikada ne ulažete dovoljno sebe da bi se mogli osjećati posvećeno drugoj osobi. A tu je i onaj tajni strah da će vaš partner otkriti “tamnog blizanca” kojeg pokušavate sakriti. Ipak, dopustite nekome da sjaji svjetlom ljubavi u tami –to vodi do istinske intimnosti.

Rak (21. lipnja-22. srpnja)

Vi se bojite izložiti vašu nježnu stranu. Ali budući da su vaše emocije tako blizu površine, to se događa češće nego što biste htjeli. Jednom kada se izložite, vi se postavljate na milost i nemilost voljene osobe. Više volite njegovati druge nego primati skrb s ljubavlju pa je zapravo dobro za vas da budete u situacijama u kojima možete biti krajnje osjetljivi. A vaša spremnost da se otkrijete, čini intimnosti s drugima još vrjednijom.

Lav (23. srpanj – 22. kolovoz)

Vama se jako teško odreći kontrole. Vaša želja da budete glavni može druge ljude držati na distanci. Pošto se činite tako sposobni, oni će vas pustiti da vi vodite show. Ne padajte u ovu zamku – podjela moći u vezi je ključ za intimnost. Kada otkrijete područja u kojima niste tako sposobni, drugi će znati vašu pravu osobnost. Vaš vatreni temperament može odbiti ljude, stoga vježbajte strpljenje.

AdSense 300×250 left text-20

Djevica (23. kolovoz – 22. rujan)

Osjećaj nedostojnosti je u korijenu vaših intimnih problema. Bojite se da će druga osoba pobjeći od vas ako otkrije vaše nesavršenosti. Ipak, nitko vam neće postaviti nevjerojatno visoke standarde koje ste postavili sami sebi. U stvari, oni bi radije da budete opušteni i zaigrani, umjesto da uvijek brinete. Ne dopustite da vaš oštar um i analitičke sposobnosti dominiraju vašim osjećajima, gdje zapravo leži magija intimnosti.

Vaga (23. rujna – 22. listopad)

Vi se jako trudite da stvari budu lijepe i skladne. Dakle, vi imate tendenciju da pometete probleme u odnosu pod tepih, gdje se gomilaju i stvaraju udaljenost između vas. U odnosu je važno biti iskren i ne negirati probleme praveći se kako je sve idealno onda kada to nije. Također, vaš okretan um je vješt u otkrivanju osjećaja bez da ih ikada osjetite. Područje neurednih emocija vas plaši, ali to je ključ intimnosti.

Škorpion (23. listopad -21. studeni)

Ponekad zastrašujete ljude, što može biti prepreka bliskosti. To ne znači da vi izbjegavate intimnost; vi kopate duboko po osjećajima i suočavate se s problemima. Radi se o tome da vaš intenzitet i britka iskrenost može biti previše za druge. Također, mogu osjećati da želite previše. S druge strane, možete sakriti svoje najdublje osjećaje, jer strahujete da ćete biti izdani ako se otvorite. Morate naučiti više vjerovati.

Strijelac (22. studenog – 21. prosinac)

Vaš znak je znak vječnog neženje. Vi žestoko štitite svoju slobodu i često podvijete rep i otiđete kada se ljudi previše približe. Najveća prepreka prema intimnosti je to što smatrate da ćete upasti u zamku dosade i jednoličnosti. Rješenje je pronaći partnera koji će vam dati dugu uzicu – no zauzvrat ćete morati obećati da ćete tolerirati dosadne dijelove veze.

Jarac (22. prosinac – 19. siječanj)

Vi želite biti jaki, sposobni, sigurni i želite pobjeći od emocija, jer ne želite pokazati svoju ranjivost. Drugi se uglavnom oslanjaju na vas, ali što se događa kad je vama potrebna pomoć? Morate naučiti pustiti druge da vam priđu blizu, kako bi vas mogli voljeti. Nakon što razbijete iluziju da ste neranjivi, onda brige postaje dvosmjerna- ulica i istinska intimnost je vaša.

300×250 centar text-39

Vodenjak (20. siječanj-18. veljače)

Poput gospodina Spocka iz Zvjezdanih staza, vaš znak više voli logiku od osjećaja. Vas smatraju suzdržanom osobom, čak i hladnom i imate problema s izražavanjem onoga što vam leži na srcu. Imate življe, brže misli od većine i mislite da one trebaju služiti svim vašim potrebama. Bojite se gubitka slobode, ako pustite druge blizu. Ipak, kako bi se izbjegli sudbinu u kojoj vas čeka usamljenost, morate otvoriti i istražiti područje srca.

Ribe (19. veljača – 20. ožujak)

Najveća prepreka u intimnosti vama je nedostatak samospoznaje. Vi ste kameleon, vješto prikazujete sebe da možete biti svim ljudima baš ono što im je potrebno,dok oni možda ne znaju što vi stvarno želite. Ako provedete neko vrijeme sami, stvorit ćete bolje granice i izgubiti potrebu za spašavanjem onih koje volite. Također ćete naći snagu koja potiče pravu intimnost.