Responsive text-38

Aspekt Venere i južnog Mjesečevog čvora čije djelovanje se već sada može osjetiti, a na vrhuncu će biti u ponedjeljak, donosi na naplatu nepodmirene ljubavne račune iz prošlosti. Mnogi će osjetiti čežnju prema osobi koju su ‘ostavili’ u svojoj prošlosti, neobjašnjivu potrebu da je čuju, ponovno vide, neka neobjašnjiva sila će probuditi sjećanja i potaknuti povratak na staro.

Možda ćete se opet spojiti s bivšim partnerom kako biste do kraja odradili ‘poslove’ koji su ostali nedovršeni. Povratak u prošlost donosi nova saznanja i uvide, lekcije koje morate usvojiti kako biste postali svjesniji onoga što vam je zaista potrebno u životu i odbacili žrtvovanje i patnju kao toksine koji umanjuju osjećaj vlastite vrijednosti.

Mogli bi se pojaviti i strahovi vezani uz budućnost odnosa u kojem jeste. Jeste li voljeni, je li vam partner odan, što će biti s vašom vezom, neka su od pitanja koja bi mogla prouzročiti energetske blokade i distancu od svega onoga što doživljavate kao prijetnju svom srcu. Sada je pravi trenutak za suočavanje sa strahovima. Izađite iz sigurne zone i pogledajte što će vas dočekati tamo gdje je sve nepoznato i neistraženo. Vjerojatno jedan sasvim novi život pun mogućnosti i neiskorištenih potencijala.

Nova poznanstva i susreti ovih dana donose prepoznavanje na prvi pogled. Imat ćete onaj čudan osjećaj koji vam govori da tu osobu već poznajete otprije. Bit će nemoguće oduprijeti se snazi privlačnosti koja vas vuče u odnos, u zbližavanje i sjedinjenje, a nešto duboko potisnuto u vama izaći će na površinu.

Ovo je i razdoblje u kojem bi pojedinci mogli odlučiti otići iz veze, krenuti dalje uvjereni da su iz dotičnog odnosa ‘uzeli’ sve što su mogli. Zatvorit će se neka stara ljubavna poglavlja, a događaji koji će kumovati tome dotaknut će nas emotivno.

Lako se gubimo u nestvarnosti vlastitih želja i projekcija. Vidimo ono što želimo vidjeti, čujemo ono što želimo čuti, a ono što nam nalaže ovaj aspekt jest izlazak iz svijeta vlastitih iluzija i suočavanje s realnošću. U protivnom, kad maske padnu i kad ugledamo ono što jest, ne možemo izbjeći bol i razočaranje.

Budući da Venera u horoskopu osim ljubavi simbolizira i financije, budite oprezniji s novcima. Ne posuđujte ih, smanjite potrošnju, ne ulazite u rizične financijske transakcije. Budite razumni i praktični u rukovanju s novcima.

Julijana Oremović, https://www.facebook.com/julijanaoremovic/

Responsive text-38