300×250 centar text-39

Naše kosti su temelj našeg fizičkog tijela, ali istovremeno su pomalo krhke i apsolutne lomljive. I ne samo to, već kako starimo one su podložne trošenju te, u slučaju osteoporoze, postaju iznimno slabe. Srećom, postoje namirnice koje možemo jesti za sprečavanje prijeloma i osteoporoze.

1. Brokula

Kada razmišljate o hrani koja čine vaše kosti jakima, vjerojatno pomislite na stvari kao što su sir i mlijeko. Ipak, ispada da je brokula jedna od najmoćnijih namirnica za održavanje čvrstih kostiju. Ona je bogata mineralima i proteinima, kao i kalcijem. Kada se konzumira sirova, možete izvući najviše iz nje.

Link Unit 200x90x3 horizontalni text-44

2. Sezam i jogurt

To je zanimljiva kombinacija, ali je apsolutno odlična za očuvanje snage vaših kostiju. U toj kombinaciji bogati su kalcijem, manganom, magnezijem, selenom i bakrom. Najbolje je pojesti ujutro na prazan želudac.

3. Vrlo zrele banane

Još jedna namirnica koja vam neće prva pasti na pamet kad su u pitanju kosti, ali zrela banana je moćna hrana za jake kosti. Vrlo zrela banana je bogata zdravim mineralima kao što su kalcij, kalij, mangan i folne kiseline. Oni pomažu u održavanju gustoće kostiju. Banane možete izrezati i na kriške i dehidrirati ih kako biste imali slatkei ukusne grickalice kad god to poželite.

AdSense 300×250 left text-20

AdSense 300×250 left text-20