300×250 centar text-39

Banane su odličan izvor kalija, antioksidanata, prirodnih šećera i vlakana. Ovi spojevi revitaliziraju vaše tijelo i reguliraju razinu šećera u krvi. Banane potiču rad probavnog sustava i apsorpciju nutritivnih spojeva.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da banane reguliraju apetit i smanjuju rizik od nastanka žudnje za grickalicama. Sok u svom sastavu ima i đumbir koji ubrzava rad metabolizma i regulira apetit.

Također sadrži cimet koji regulira apetit, potiče sagorijevanje masti, regulira razinu LDL kolesterola i šećera u krvi i ubrzava metabolizam.

Višak kilograma na području trbuha nije samo estetski, već i zdravstveni problem. Istraživanja su pokazala da je mast na trbuhu vrlo opasna jer povećava rizik od nakupljanja visceralne masti koja povećava rizik od nastanka niza bolesti, naročito bolesti kardiovaskularnog sustava.

Ovaj napitak pijte svako jutro natašte, a za još bolje rezultate uvrstite svakodnevnu tjelovježbu. Svaki dan radite kardiovaskularne vježbe umjerenog intenziteta u razdoblju od najmanje 30 minuta.

300×250 centar text-39

Recept

1 banana
1 naranča
1/2 šalice jogurta
1 žlica kokosovog ulja
1/4 žličice đumbira
2 žlice sjemenki lana
1 žličica cimeta

Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiješajte.

centarzdravlja.hr

300×250 centar text-39