AdSense 300×600 left top text-36

Tranzitno Sunce se 7. siječnja navečer pridružilo (“sjedinilo”) s Plutonom na 17 stupnjeva znaka Jarca i napreduje ka kvadratima s Uranom iz znaka Ovna i Jupiterom iz znaka Vage. Utjecaj ovih aspekata će se osjetiti do 12. siječnja 2017. godine.

Sreli su se vladar života – Sunce, i Pluton – vladar smrti kao konačne transformacije, u zemljanom znaku Jarca. Ovo je potreba duha da se uzdigne nad materijom, a tijekom tog procesa svatko od nas prolazi kroz lakše i teže razine transformacije. Gdje Pluton umiješa prste, tu odlazimo u ekstrem. Suočeni smo sa arogancijom, fanatizmom, pretencioznošću i samoprecijenjivanjem, prinudom i podređivanjem.

Sjećate li se filma Basic Instinct (Sirove strasti)? Film u kome se Sharon Stone (Pluton na Ascendentu) i Michael Douglas (Škorpion u podznaku) upuštaju bespoštednu erotsku igru ​​mačke i miša. Ovih dana sami birate da li ćete biti mačka ili miš, lovac ili lovina. Nećete se obazirati na pogreške, pogrešne procjene, danas nema mjesta kolebanju, sutra ćete se kajati.

Pogledajte u koju Vam kuću pada ova konjunkcija Sunca i Plutona (koja Vam kuća započinje u znaku Jarca). U temama te astrološke kuće ćete morati raskrsti s prošlošću, podvući crtu, srušiti sve do temelja i početi ponovo, pa ako treba, opet srušiti, pa još jednom ponovo.

Pogledajte za trenutak glif (simbol) znaka Škorpiona, kojim vlada Pluton. Uočit ćete tri vrha i dva dna. Dakle, možete dva puta doći do vrha i dva puta biti srušeni, ali opet postoji šansa da na repu škorpiona, poput feniksa, uskrsne iz pepela u punom sjaju.

Život nije lak kada je Sunce u izazovnom aspektu s Plutonom, a pogotovo u konjunkciji. U prvi mah to je nevjerojatna moć manipulacije, sposobnost podređivanja drugih svojim željama, izuzetna erotska privlačnost. A potreban je samo jedan treptaj oka da to postane put u ludilo, lutanje mračnim hodnicima našeg nesvjesnog dijela uma, strah, paranoja.

Michael Jackson je imao tu konjunkciju u znaku Djevice, glumica Natalie Wood konjunkciju Sunce, Mars, Pluton u znaku Raka. I jedno i drugo su umrli pod nerazjašnjenim okolnostima, Jackson od navodnog predoziranja, a Wood je navodno slučajno pala s jahte. Konjunkciju Plutona i Sunca u natalnoj karti je imao i Federico Garcia Lorca, španjolski pjesnik, koga su fašisti ubili 1936. godine.

Ali uvijek postoje i pozitivni primjeri kako se ta neukrotiva energija ipak može kanalizirati. Francuska glumica Marion Cotillard (Sunce konjunkcija Pluton u Vagi) je osvojila Oscara dočaravši život francuske šansonjerke Edith Piaf.

Isti aspekt ima i glumica Kate Winslet, koja se proslavila u filmu Titanic, a Oscara dobila za ulogu ravnateljice ženskog zatvora u filmu Čitač (The Reader). Konjunkciju Sunca i Plutona u Lavu ima i James Cameron, redatelj Titanica. Ovu konjunkciju u znaku Lava nosi i glumica Kim Cattrall (Samantha iz serije Sex i grad), a u znaku Vage Dita von Teese, kraljica burleske.

300×250 centar text-39

Nakon napete konjunkcije s Plutonom, tranzitno Sunce nastavlja svoj put kroz znak Jarca i u istom danu stiže do kvadrata s Jupiterom u Vagi i Uranom u Ovnu.

Jupiter u kardinalnom, zračnom znaku Vage nas poziva na akciju, promjene (kardinalnost) i podstrekuje nas na intenzivan mentalni rad i poboljšanje u međuljudskim odnosima (priroda zračnih znakova).

Međutim, potrebe našeg ega (Sunce) će izbiti na prvo mjesto, te ćemo odlučiti da iste zadovoljimo, što ozbiljno može narušiti komunikaciju u užem krugu prijatelja. Do 12. siječnja se potrudite da ostanete po strani prilikom svakog ozbiljnijeg razgovora. Ponekad je i neutralnost najbolje rješenje.

S druge strane, Uran je ideal apsolutne istine. To je vječna potraga, pogled usmjeren ka nebu, pogled u budućnost! Uran predstavlja nagle i brze promjene, on ruši sustav i hijerarhiju koje Saturn postavlja. Uran je apstraktna ideja, a Saturn je konkretizacija i pad u materiju.

Uran je istovremeno simbol vjere i simbol atezima, jer potraga za Bogom nikad ne prestaje, a religijski sustavi zastarjevaju i podliježu promjenama. Uran je nova kreacija, nesvakidašnja i inventivna. Uran je ekstrem u svakom području, vozilo koje juri autoputom, nagli udari vjetra, bljesak munje na horizontu, noćno nebo posuto zvijezdama i astrolog koji ih proučava.

Uran je ekscentrik, vizionar, zanesenjak… Za njega je samo nebo granica, a često granica nema uopće. Kada je naglašen u natalnoj karti, on daje visok stupanj inteligencije, te sposobnost da pronikne tajne Svemira.

AdSense 300×250 left text-20

Ovu poziciju često srećemo kod izumitelja, osoba koje pomiču granice i mijenjaju svijet. Newton, Tesla, Bell, Gates, samo su neki od vlasnika Urana na Ascendentu.

Kako je već rečeno, Uran ruši sustave, te je on simbol revolucije i promjene vlasti i društvenih sustava. Che Guevara ga je, također, imao na Ascendentu.

Uran u Ovnu uvijek predstavlja pionira, Ovan je prvi znak zodijaka, i “početak svih početaka”. Ovan je kardinalni (brzi), muški (aktivni) znak koji pripada vatrenom elementu, prva iskra, mladost, početak proljeća, inicijalna iskra, koja pobuđuje sve ostale energetske potencijale.

Svaki kontakt Sunca i Urana će se ticati kolektivnog buđenja svijesti i novog pogleda na svijet oko nas. Kvadrat je po svojoj prirodi težak i napet aspekt, pa će svakome od nas biti teško zadržati jezik za zubima, kada napokon otkrijemo pravu istinu u vezi nekih stvari.

I ne, stvarno nije lako. Sunce kvadrat Uran je poput naglog, uznemirujućeg buđenja, nakon teške noćne more (Sunce konjunkcija Pluton). Samo što oko Vas nije san, već java …

Ali ne brinite: “Dok god ima mraka, ima i svanuća.” (Ivo Andrić)

Astrolog: Miloš Tomić – wisdomofstars.blogspot.hr

Preuzeto s portala: astroportal.in